Οι προτάσεις μας
Για να εντυπωσιάζετε τους καλεσμένους σας, χωρίς κόπο, κάθε φορά
Κάτι με κοτόπουλο..
Καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου
Υλικά
Προμηθευτείτε τα έτοιμα καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου
από την Κρεαταγορά Παπάς
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βάζετε τα μπουτάκια κοτόπουλο σε ένα πυρέξ ή ταψί
- Αλείφετε τα μπουτάκια με την έτοιμη σως από τη Κρεαταγορά Παπάς
- Ψήνετε για 1 ώρα περίπου
Προσοχή: Μόλις κλείσετε το φούρνο, δε βγάζετε το κοτόπουλο. Το αφήνετε μέσα μέχρι να καραμελώσει καλά!
2,60€
Πένες al forno με κοτόπουλο
Υλικά
500 γραμμ. πένες
1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 φλιτζ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. ζωμό από κοτόπουλο
1/2 φλιτζ. γάλα
παρμεζάνα τριμμένη για το πασπάλισμα στο τέλος
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. μαργαρίνη
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και βάλτε το σε ένα ταψάκι με λίγο λαδάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C και ψήνετε το κοτόπουλο για 30' περίπου. Όταν ψηθεί, βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μικρά κυβάκια.
Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε 2 κουταλιές μαργαρίνη, το αλεύρι και το ζωμό κοτόπουλου,
που έχετε προηγουμένως χτυπήσει με το γάλα.
Ανακατεύετε μέχρι να πήξουν. Προσθέτετε και το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και αυτό.
Αποσύρετε την κατσαρόλα σας από τη φωτιά και προσθέτετε τις πένες και το κοτόπουλο.
Ρίχνετε τα υλικά σας σε ταψάκι, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και βάζετε στο φούρνο για 30' περίπου.
4€

Κάτι με χοιρινό η μοσχάρι..
Χοιρινό με πατάτες κ λαχανικά στη κατσαρόλα
Υλικά
- 800 γραμ.χοιρινό κομμένο σε μπουκιές (λαιμό ή σπάλα)
- 1/4 φλ.ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. Λευκό ξηρό κρασί
- 500 γραμ. Αρακά
- 2 καρότα κομμένα σε χοντρές φετες
- 2 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 φλ. Ψιλοκομμένες ντοματες
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Για το χοιρινό με λαχανικά, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα και τα ανακατεύουμε για 4΄-5΄, έως ότου μαραθεί το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50΄, έως ότου μαλακώσει το κρέας. Τότε προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
4€
Μοσχαρίσιες μπριζόλες στη λαδόκολα
Υλικά
- 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κρεμμύδι κομμένο ψιλά φετακια
- Λίγο σκόρδο σκόνη
- Πάπρικα γλυκιά
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- Χυμός ενός λεμονιού
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα.
Ρίχνουμε παντού το κρεμμύδι και την ντομάτα.
Σε ένα βαζάκι χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα περιχύνουμε στις μπριζόλες.
Κλείνουμε σαν πακέτο τη λαδόκολλα και κάνουμε 2-3 μικρές τρύπες. Το βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1-1,5 ώρα. Προς το τέλος ανοίγουμε την λαδόκολλα για να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει, πατάτες, ρύζι κλπ.